Nasıl Hamile Kalınır ?

Nasıl Hamile Kalınır ? Beslenmenin Önemi


Vücudunuz en iyi performansını gösterebilmek için, mutlaka dengeli bir beslenmeye ihtiyaç duyar.

Dengeli beslenme denildiğinde tabiki akla hemen bütün fast-food türü yiyecekleri bir anda çıkarmak, çok sıkı bir diyete başlamak gelmemeli. Bunun en doğru tanımı aslında, her besinden azar azar da olsa dengeli bir şekilde tüketmeye çalışmaktır.
Özellikle de hamile kalabilmek için uğraşıyorsanız, mutlaka bütün mineral ve vitaminleri düzenli olarak aldığınızdan emin olmalısınız.
Hatta bazı besinler, özel olarak doğurganlığınızı arttırmanızda size yardımcı bile olabilir. Örneğin balık ya da tam tahıllı besinler gibi.

Kendiniz ya da eşiniz aşırı kilolu ya da tam tersi aşırı zayıf olabilir

Aşırı kilolu kadınlar, hatta daha da ileri durumda obez olarak nitelendirilebilecek kadınlar, normal koşullara göre çok daha zor hamile kalabilirler. Bunun sebebi aşırı kilo, vücuda çok büyük bir yük bindirir ve vücudun genel enerji seviyesi de çok düşer.
Bununla birlikte aşırı zayıf olmakta sıkıntı yaratabilir, özellikle de eğer yeterince beslenmiyor, gıdanızdan çok fazla kesiyorsanız.
Kendi ideal kilonuzda olmamak, adet dönemlerinizi de ayrıca etkileyebilir. Ki bu durumda kesin yumurtlama zamanınızı keşfetmeniz çok daha zor olacaktır. Hatta bazen hiç farkedemeyebilirsiniz de.
Eğer bu konularda şikayetleriniz varsa, çekinmeden bu konularda uzman bir doktoru ziyaret ederek sizi sağlıklı bir kilo aralığına getirmesi için yardım isteyin.
Ayrıca doktorunuz size aşırı kilo sorununuzun belki de Polikistik Over ya da başka bir rahatsızlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığı konusunda da bilgi verecektir. Polikistik over hamile kalamayan kadınlarda görülebilen bir rahatsızlıktır.

0 yorum :

Your left Slidebar content. -->